Onze artsen en behandelingen

Drs. Isabella Savic

drs. Isabella Savic

Dokter Isabella Savic is een arts die gespecialiseerd is in de Cosmetische Geneeskunde en Anti Aging en heeft daarvoor een lang traject achter de rug van opleidingen, trainingen en ervaring die specifiek gericht is op de Cosmetische Geneeskunde. Door haar achtergrond in de farmacie heeft drs. Isabella een specialistische kennis over alle producten die in de Cosmetische Geneeskunde beschikbaar zijn en deze kennis gebruikt zij om voor jou persoonlijk te bepalen welk product het beste bij je past!!
Twee woensdagen per maand is ze aanwezig bij Beauty Brown!

Bel snel voor uw afspraak met 070- 397 04 00 ??

Botox

Botox is een middel dat gebruikt wordt om bepaalde spieractiviteit te verminderen. In de medische cosmetiek wordt Botox gebruikt om de spieractiviteit en daarmee de actieve rimpelvorming van het voorhoofd, frons en ogen te verzachten. Vaak verhelpt het ook hoofdpijn.

Botox wordt direct in de spier ingebracht en zorgt ervoor dat de zenuw de betreffende spier (tijdelijk) niet meer kan activeren. Dit effect treedt enkele dagen na de behandeling op en duurt enkele maanden. Hierna is Botox uitgewerkt. Het wordt veel gebruikt voor fronsen, wenkbrauwen optrekken of lachrimpeltjes rond de ogen.

Botox is vanaf € 150,00 per zone. De kosten hangen af van het aantal te behandelen regio’s. Bijvoorbeeld: de fronsrimpel is één regio, de voorhoofdsrimpels zijn één regio en de lachrimpels rondom de beide ogen zijn één regio.

Botox Dry

Botox dry

Transpiratie/zweetproblemen verdwijnen voor 9 maanden met Botox Dry

Geschikt voor handen, oksels en voeten.

De voordelen op een rij:

 • Botox Dry is in 90 tot 95% van de gevallen effectief
 • Overmatige zweetproductie op de handen of voeten, onder de oksels of op het aangezicht verdwijnt volledig
 • Het effect houdt 6 tot 12 maanden stand
 • Herhaling van de behandeling is probleemloos mogelijk
 • De behandeling is nagenoeg pijnloos
 • Het is een kleine behandeling, niet ingrijpend en poliklinisch uitvoerbaar.

Botox Migraine

Veel mensen hebben last van spanningshoofdpijn of migraine. Hoewel de precieze oorzaken van de meeste hoofdpijnvormen onbekend zijn, zijn er aanwijzingen dat onder andere verhoogde spanningen in bepaalde spieren een rol spelen.

botox migraine

Botox is niet alleen geschikt om rimpels tegen te gaan. Verschillende onderzoeken toonden aan dat Botox een einde kan maken aan migraine en andere hoofdpijnaanvallen.

Van Botox® is aangetoond dat het een effectief middel is ter behandeling van hoofdpijnvormen veroorzaakt door een verhoogde spierspanning. Het werkingsmechanisme is nog steeds onderwerp van verschillende onderzoeken, maar ervaring leert dat ongeveer 75% van de mensen met migraine- en andere hoofdpijnklachten baat hebben bij het gebruik van Botox. Bij deze mensen ontstaat er een duidelijke verlichting van de klachten. Hun normale dosis van hoofdpijnmedicatie werd zelfs met driekwart vermindert.

Door middel van een aantal prikjes met Botox® in de spier wordt deze minder sterk gemaakt. Over het algemeen is een behandeling van de fronsspier voldoende om een duidelijke verbetering van de klachten te bewerkstelligen. Soms kan op geleide van pijn ook de achterzijde van het hoofd behandeld worden. Om voor iedere cliënt de meest geschikte behandeling vast te stellen, worden cliënten gevraagd een dagboek bij te houden en daarin te “scoren” wat het effect van de Botox®- behandeling op de hoofdpijnklachten is.

Het effect van de behandeling is altijd tijdelijk (6-10 maanden).

Prijsindicatie: Vanaf € 150,00

Fillers

 • RESTYLANE
 • FILORGA
 • PERFECTHA

Restylane

Het huidverouderingsproces wordt beïnvloed door zowel intrinsieke als extrinsieke factoren. Hoewel de afbraak van collageen en elastinevezels en de vermindering van de kwaliteit van het lichaamseigen hyaluronzuur vooral genetisch bepaald zijn, zijn er ook extrinsieke factoren (levensstijl) die het huidverouderingsproces versnellen of vertragen. Deze extrinsieke factoren zijn de factoren die we zelf kunnen beïnvloeden.

Roken, alcoholgebruik, overmatige blootstelling aan de zon en stress versnellen onze biologische klok. Van al deze factoren is overmatige blootstelling aan de zon (uv-straling) het meest schadelijk voor de huid.

Restylane-producten kunnen de klok niet terugdraaien, maar kunnen wel de vochtbalans van de huid herstellen en de huidstructuur en de elasticiteit aanmerkelijk verbeteren. Bovendien kan Restylane rimpels opvullen en het gezicht weer volume geven.

Veroudering van het gezicht

Het gezichtsverouderingsproces wordt beïnvloed door verschillende soorten weefsels, waaronder huidweefsel, vetweefsel, spierweefsel en botweefsel. Als er in een van deze structurele lagen iets verandert, heeft dat ook zijn uitwerking op de andere lagen.

Huid

Naarmate de huid ouder wordt, wordt de middelste huidlaag (de lederhuid) dunner als gevolg van collageenverlies. Ook neemt de elasticiteit van de huid af (door een gebrek aan elastine) en vermindert de hydratatie (door afname van de hoeveelheid lichaamseigen hyaluronzuur).

Door dit verlies van elastine en hyaluronzuur wordt de huid:

 • Droger
 • Minder elastisch
 • Minder soepel
 • Dunner

Vet

Het vet in het gezicht is verdeeld in vetkussentjes. Naarmate we ouder worden, raken we vet kwijt of wordt het vet anders verdeeld. Daarnaast verschuiven de vetkussentjes ten opzichte van elkaar. In de loop der jaren worden de botstructuur, lijnen en rimpels duidelijker zichtbaar.

vet-35

35 jaar

vet-45

45 jaar

vet-55

55 jaar

Bot

In de loop der jaren neemt de hoeveelheid botweefsel in ons gezicht sterk af. Veroudering van de botten in het gezicht kan het gevolg zijn van wijzigingen in de relatieve dynamiek van botopbouw en botafbraak.

Botrecessie leidt tot dunnere botten, waardoor het bovenliggende weefsel geen steun meer heeft. Hierdoor wordt de huid slapper en gaat deze hangen, met aanzienlijke veranderingen in het bovenliggende zachte weefsel en de huid tot gevolg.

bot-35

35 jaar

bot-45

45 jaar

bot-55

55 jaar

Aangezien Restylane een niet-permanente injectable is, neemt het effect in de loop der tijd geleidelijk af. Om het esthetische resultaat te behouden, worden touch-upbehandelingen aangeraden. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van het te behandelen gebied.

Het is klinisch bewezen dat Restylane-behandelingen de huid geleidelijk verbeteren. Daarom wordt het gebruik van touch-upbehandelingen aangeraden om de resultaten te behouden. Voor de touch-upbehandelingen is waarschijnlijk minder Restylane nodig, afhankelijk van het te injecteren gebied en de tijd tussen de behandelingen. In een klinisch onderzoek is bewezen dat het effect van Restylane met slechts twee onderhouds- of touch-upbehandelingen tot wel 36 maanden aanhoudt.

Lipvergroting

lipvergroting

De lippen zijn een belangrijk onderdeel van de vorm van het gezicht en zij bepalen mede de gezichtsuitdrukking.

De vorm is heel persoonlijk. Soms vindt men zijn of haar lippen smal of is er een asymmetrie van de mond, die men graag weg zou willen hebben. Door middel van fillers kunnen rimpels rond de mond verdwijnen of worden vervaagd en lippen kunnen worden vergroot of worden veranderd van vorm. Fillers als gebruikt voor inspuitingen, is onschadelijk en kan geen nadelen vertonen. Het middel wordt door het lichaam vanzelf weer afgebroken.

Na het spuiten kunnen de behandelde plaatsen wat blauw zijn, doch dit is vaak na enkele dagen weer verdwenen.

Na de behandeling is het raadzaam om de ingespoten plaatsen wat af te koelen. Thuis kan men daarvoor ijsblokjes in de diepvries klaar hebben.

Er zijn meestal tussen drie en zes behandelingen in totaal nodig, afhankelijk van de diepte van de rimpels en afhankelijk van de gewenste correctie. De behandelingen kunnen elke keer na 5 weken worden herhaald.

TCA Peeling

Een TCA peeling zorgt voor een vitale huid en frisse teint.

TCA Peeling

TCA peeling geeft een:TCA-Peeling

 • Frissere en jongere uitstraling van de huid
 • Verbetering van de conditie van de huid
 • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
 • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
 • Verminderen van pigmentvlekken

Wat is een TCA peeling?

Een Trichloorazijnzuur (TCA) peeling is een chemische peeling. Een TCA peeling kan in verschillende concentraties gebruikt worden, maar meestal wordt er een medium-diepe peeling gedaan. Er worden verschillende vloeibare stoffen op de huid aangebracht die er voor zorgen dat de bovenste beschadigde laagjes van de huid los laten en verwijderd worden. Dit betekent dat de huid als het ware gaat vervellen. Dit duurt meestal tussen de 2 en 7 dagen. Soms schilfert de huid ook echt, maar soms gaat het zo geleidelijk dat je dit niet merkt. Dat betekent niet dat de peeling niet werkt. Na de behandeling wordt er een vette crème op de huid aangebracht waardoor het schilferen voor het blote oog niet zichtbaar is, maar wel degelijk plaatsvindt. Deze crème werkt tevens desinfecterend en verzachtend.

De behandeling met TCA

TCA Peeling

Vóór de behandeling wordt de huid gedurende 2-3 weken voorbereid met tretenoïne crème (een medicinale vorm van een vitamine A – crème). De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 15 minuten. Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt de trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens brandend gevoel. Na 1 tot 2 minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijk gevoel snel. Het trichloorazijnzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen. Tegelijkertijd wordt de lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren.

De effecten van een TCA peeling zijn vergelijkbaar met die van een (micro)dermabrasie en een lichte laserbehandeling. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden verzacht, alsmede de kleur van de huid meer egaal gemaakt. Deze peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die de zichtbare gevolgen van huidveroudering wil verminderen. Een peeling heeft vooral een sterk verfrissend effect en is naast het gezicht ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De huid blijft langer mooi een egaal, wanneer een peeling regelmatig wordt uitgevoerd. De conditie van een huid die bijvoorbeeld is aangetast door roken, zon, vermoeidheid of stress, verbetert significant na een peeling. De eerste dagen na de behandeling voelt de huid wat strak aan. Na ongeveer vier dagen gaat de huid als het ware vervellen. De dode huidcellen laten dan langzaam los. Belangrijk is dat u aan deze ‘korstjes en velletjes’ niet trekt. Een week na de behandeling zijn de oude huidcellen volledig afgestoten en komt er een nieuwe huid voor in de plaats. Een egalere huid waarbij oneffenheden grotendeels verdwenen zijn. De huid is nog wel kwetsbaar. Er wordt dan ook dringend geadviseerd niet te zonnebaden en in de buitenlucht altijd een crème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken om de huid te beschermen tegen UV-licht. Dit om ongewenste huidverkleuringen te voorkomen. Na circa 4 weken wordt het resultaat van de peeling bekeken. Het kan zijn dat voor een optimaal effect de behandeling soms 1 of 2 keer herhaald moet worden.

PRIJSLIJST INJECTABLE BEHANDELINGEN per 1-1-2018

Behandelingen botuline toxine
Wenkbrauwlift tweezijdig
€ 75,00
Voorhoofdsrimpel € 150,00
Kraaienpootjes € 150,00
Fronsrimpels € 150,00
Fronsrimpel en voorhoofdsrimpel € 275,00
Fronsrimpel en kraaienpootjes € 275,00
Voorhoofd, frons en kraaienpootjes € 400,00
Kaaklijn verstrakken € 150,00
Rimpeltjes in kin € 75,00
Afhangende mondhoeken € 75,00
Antitranspiratie behandeling voorhoofd € 195,00
Antitranspiratie behandeling oksels € 450,00
Tandenknarsen/kaakspier hypertrofie € 195,00
Lijnen in de hals € 195,00
Migraine € 195,00
Gummy Smile € 75,00
Behandeling fillers
Behandelingen van de neus-lippenplooi
vanaf € 375,00
Volume verbetering wangen vanaf € 425,00
Contourverbetering gelaat vanaf € 425,00
Volume en contourverbetering lippen vanaf € 425,00
Rimpeltjes rondom de lippen € 375,00
Behandeling van kringen onder de ogen € 395,00
Behandeling fijne lijntjes wangen vanaf € 375,00
Behandeling voorhoofdrimpels vanaf € 375,00
Bijwerken kraaienpootjes of frons na “botox” € 75,00

*Prijzen onder voorbehoud

Merken waarmee gewerkt wordt:

FILLERS:

 • RESTYLANE
 • FILORGA
 • PERFECTA

BOTULINE TOXINE:

 • AZZALURE